Over ons

Over Het Dagelijks Bestaan

Stichting

De Stichting Het Dagelijks Bestaan positioneert zich op het snijvlak van jeugdhulpverlening, sociale activering, zingeving, onderwijs en arbeid. Het Dagelijks Bestaan stelt zich ten doel om jongeren tussen 14 en 27 jaar een kleinschalig leer- en ontwikkeltraject te bieden en hen te begeleiden op de weg terug naar onderwijs en/of werk en/of (langdurige) hulpverlening.

Het Dagelijks Bestaan heeft als stichting de status van een algemeen nut beogende instelling (ANBI).
Voor meer informatie zie: www.belastingdienst/anbi belastingvoordelen

Stichting Het Dagelijks Bestaan te Zutphen is opgericht in 2008 vanuit een particulier initiatief van kunstenaar Karel Overbeek en pedagoge An de Cock. In de loop van de jaren is rondom de jongeren een groot sociaal netwerk ontstaan. Alle betrokkenen bij Het Dagelijks Bestaan zijn onderling verbonden door het maatschappelijke doel van de stichting. Zingeving staat voor iedereen centraal: jongeren, medewerkers, vrijwilligers en vrienden. Het sociale netwerk van Het Dagelijks Bestaan staat bekend om zijn openheid en gastvrijheid. Iedereen die wil bijdragen is welkom!

Een klein aantal van de jongeren leeft in de woongemeenschap van Het Dagelijks Bestaan. Een groter aantal jongeren komt overdag naar Het Dagelijks Bestaan voor het groepsprogramma en de werkplaatsen. Hier kunnen jongeren vaardigheden ontwikkelen en in een veilige omgeving kennismaken met een ambacht. De mogelijkheid bestaat om een kwalificatie of een diploma te behalen. Het doel is om daarna een passende vervolgplek in te kunnen nemen in de samenleving.