Wonen

Gezocht: Mensen die zin hebben om op duurzame wijze zichzelf te ontwikkelen middels gemeenschappelijk wonen en bereid zijn daarin jongeren met diepe levensvragen mee te nemen.

Aangeboden: Circulaire woning (van studio tot gezinswoning) in een woongemeenschap waar zorg, wonen en werken wordt gecombineerd door een groep eigenzinnige, onderzoekende mensen.

Lieve nieuwsgierige,

Vanaf het voorjaar 2020 hebben we een nieuwe locatie waar onze woongemeenschap weer samen komt met de dagbesteding. We komen te wonen in duurzaam gebouwde woningen van het bedrijf Nezzt.  Er is ruimte voor studenten, stellen, gezinnen en alles daartussen in.

De nieuwe woonlocatie zorgt ervoor dat wij straks voor twaalf jongeren een woonplek aan kunnen bieden. Deze jonge mensen volgen een Beschermd Wonen traject met elk hun eigen ontwikkelingsvragen. Je leert deze jonge mensen goed kennen als buurman/buurvrouw. Als bewoner, jong of oud, krijg je hier de kans om je eigen levensrealiteit te ontdekken met al de bij jou horende mogelijkheden en gevoeligheden.

De groep mensen waarmee wij onze gemeenschapskern vormen, worden geïnspireerd door de Camphill Community, de antroposofie, het humanisme, de presentietheorie en door de noodzaak die we voelen om gemeenschappelijk te wonen om zo tot verdere persoonlijke ontwikkeling te komen. We wonen samen met oog voor meer dan onszelf: voor mens, dier, milieu, omgeving.

De basis van onze gemeenschap bestaat uit het delen van gemeenschappelijke, biologische maaltijden. We drinken vaak thee of koffie samen en voeren dan gesprekken. We werken eens in de tuin of spelen een spel. Er is altijd wel een klusje te doen en we hebben oog voor onze omgeving. We hechten belang aan het ontwikkelen van rituelen en gewoontes en verzorgen onze relaties.

‘Op Het Dagelijks Bestaan springen de levensvragen zo op je schouder’, is een uitspraak van Frans. Daar moet je maar net zin in hebben! Wij hebben dat als groep en we zetten elkaar als buren in om deze vragen te onderzoeken. We zijn met elkaar op weg om uit te zoeken hoe gemeenschappelijk wonen eigenlijk werkt. We zijn niet op zoek naar mensen die het antwoord weten, wel naar mensen die zin hebben om het samen met ons verder uit te pluizen. Affiniteit met jongeren is erg belangrijk, de jonge mensen die hier wonen landen voor een periode van een paar jaar bij ons in de gemeenschap. Je krijgt de kans om een stukje mee op te lopen in hun zoektocht naar een passende plek in de maatschappij. Daarnaast worden zij begeleid door een team van professionals.

Hecht jij belang aan duurzaam leven? Wil je samen met ons de buitenruimte en gezamenlijke ruimtes verzorgen? Kun je het uithouden met het niet altijd weten van het antwoord? Vind je het fijn om wekelijks meerdere maaltijden met elkaar te delen? Ben je niet bang om je buren beter te leren kennen? Oftewel: heb je zin om deel te worden van deze eigenzinnige groep? Stuur dan een e-mail naar meewonen@hetdagelijksbestaan.nl dan nemen we contact met je op. Je kunt ook mailen voor het plannen van een belafspraak of het stellen van vragen.